Varaa hoitoaika suoraan verkossa tai puhelimitse Sähköinen ajanvaraus/ 010 237 700

Seniorit

Kohderyhmät

Fysioterapialla voidaan kehittää ja ylläpitää toimintakykyä myös ikääntyneillä

Iän myötä ihmisen toimintakyky muuttuu monella tavoin. Lihasmassa pienenee, tasapaino heikkenee, muistitoiminnot heikkenevät tai häiriintyvät, nivelten liikkuvuus alenee, esiintyy nivelrikkoa ja nivelten virheasentoja.

Toimintakykyä voidaan tukea ja iän mukanaan tuomia muutoksia hidastaa. Fysioterapiassa on tärkeää kokonaistilanteen kartoitus ja tavoitteellisen harjoittelusuunnitelman tekeminen ja toteuttaminen.

Erilaiset lihaskuntoharjoitukset, tasapaino- muisti- ja nivelten liikeratojen harjoitukset ovat niitä fysioterapian keinoja, joita fysioterapiassa toteutetaan.

Ikääntyneet hyötyvät erityisen paljon kokonaisvaltaisesta kuntoutuksesta. Aisti- muisti- ja liikkumiskyvyn heikentyminen sekä monet fyysiset oireet heikentävät myös tuntumaa omaan kehoon aiheuttaen epävarmuutta ja monesti myös psyykkisiä ongelmia. Joskus traumaattiset elämäntapahtumat nousevat vakavinakin oireina pintaan vasta vanhuudessa.

Psykofyysisen fysioterapian lempein keinoin luottamusta omaan kehoon voidaan vahvistaa, kehon jännittyneisyyttä lievittää ja kiputiloja helpottaa ja näin lievittää liikkumiseen, toimintakyvyn menettämiseen tai itsenäiseen selviytymiseen liittyviä pelkoja.

Psykofyysisen fysioterapian lähestymistapa soveltuu erityisen hyvin sydän- ja hengityselinsairauksien, neurologisten sairauksien, muistisairauksien ja pitkittyneiden kiputilojen kuntoutukseen.

Fysioterapia voidaan toteuttaa asiakkaan vastaanotolla, kotona tai hoivakodissa.

Yhteistyö omaisten ja lähiympäristön kanssa on tärkeä osa kuntoutusta.

Lisätietoja puhelimitse ark. klo 8:00-18:00 numerosta 045 670 1966.

Tutustu tarkemmin palveluihimme

Palveluvalikoimastamme löydät laajan valikoiman fysioterapia- ja kuntoutuspalveluita.