Varaa hoitoaika suoraan verkossa tai puhelimitse Sähköinen ajanvaraus/ 010 237 700

Työikäiset

Kohderyhmät

Työikäisten työhyvinvoinnin yksi tärkeimmistä tukipilareista on hyvä fyysinen toimintakyky

Terve ja tasapainoinen elämä on hyvän työkyvyn edellytys. Sopiva kuormittuminen sekä työssä että vapaa-ajalla on hyväksi liikuntaelimille ja mielelle.

Työasennot, -liikkeet, voimankäyttö ja työtavat kuormittavat liikuntaelimiä monilla eri tavoilla. Kuormitus voi olla tilanteen ja työntekijän kannalta sopiva, tai se voi haitata työntekijän terveyttä.

Tavallisimpia työnfyysisiä kuormitustekijöitä ovat ruumiillisesti raskas työ, taakkojen käsittely, staattiset tai hankalat työasennot (esim. kumarassa työskentely), jatkuva paikallaan istuminen, käsien voimankäyttö ja toistotyö.

Tavallisimpia työikäisten työperäisiä liikuntaelinsairauksia ovat nivelkulumat, nivelrikot, selkäsairaudet, kuten välilevyongelmat ja niskahartiaseudun kipu, olkapää- ja tenniskyynärpää ongelmat. Myös sydän- javerisuonisairaudet voivat olla työperäisiä, kuten verenpaine.

Psykofyysinen fysioterapia sopii erityisesti, kun voimavarat ovat elämäntilanteen, pitkäaikaisen ja vakavansairastamisen, monien oireiden, työuupumuksen tai pitkittyneiden kipujen vuoksi vähentyneet. Stressin aiheuttamat fyysiset oireet kuten uniongelmat, kivut, vatsaoireet ovat seurausta autonomisen hermojärjestelmän poikkeavasta toiminnasta. Vaikuttamalla autonomisen hermoston toimintaan aktiivisten ja passiivisten fysioterapeuttisten keinojen kautta oireita voidaan olennaisesti helpottaa.

Lisätietoja puhelimitse ark. klo 8:00-18:00 numerosta 045 670 1966.

Tutustu tarkemmin palveluihimme

Palveluvalikoimastamme löydät laajan valikoiman fysioterapia- ja kuntoutuspalveluita.